Около 55 000 четвъртокласници се явяват на изпит по математика

0
сн. БНР

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90. 

В 1738 училища ще има изпит, ангажирани са 13 645 квестори.

Решаването на теста предполага отбелязването на избран верен отговор или записване на свободен отговор в отделна бланка.

Тестът за НВО по математика в края на IV клас съдържа 25 тестови задачи.

Оценките от националното външно оценяване се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

Преди започването на изпита учениците се настаняват в залата, но не по-късно от 9:45 часа.

Всеки ученик трябва да носи химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума и чертожни инструменти. Ученик с нарушено зрение носи и брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.Нека учениците бъдат спокойни, да четат внимателно условието на всяка задача и да отбелязват верния върху индивидуалната бланка за отговори, съветват от МОН.

На въпросите с избираем отговор в кръгчето със съответната буква вписва знака Х, а отговорите на въпросите със свободен отговор пише на предвиденото за това място, напомнят от просветното министерство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук