Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

0
сн. БГНЕС

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“. 

В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния народен представител и многократен водач на листата на ДПС в областта Аталай заради слабите изборни резултати. 

Според най-голямата организация на ДПС в региона причините за по- слабите резултати на ДПС на изборите на 9-и юни са комплексни и не са отговорност само на Аталай.  

Общинското ръководство на ДПС в Асеновград, кметове и съветници твърдят, че отговорност носят общинските структури на партията, областния й съвет, както и Областният председател Юксел Расим, който „умишлено не прояви активност по време на предизборната кампания и даде подобни наставления до приближените на него структури.“ Снетото от Рамадан Аталай доверие се определя от организацията и като опит да се дискредитира Ахмед Доган и да се подмени ДПС, което според подписалите е недопустимо.

От ДПС-Асеновград се противопоставят и на назначението на заместник-областния управител Нурджан Караджова. Те заявяват, че не са били уведомени за назначението и че то е „изтъргувано“ единствено с Юксел Расим. Подписалите декларацията определят подобни действия за омерзителни към работата на общинската организация, към Рамадан Аталай и към всички членове на ДПС и настояват за спешни действия. 

С декларации в подкрепа на Рамадан Аталай излязоха общинските организации на ДПС в Първомай и Кричим.

„Първо в декларацията не са се подписали всички членове на Общинския съвет. Тя е писана на коляно и резултатите говорят. Могат да се погледнат последните 6 избора и да се видят резултатите. Чак тогава могат да се правят коментари. Може да се иска оставката на всеки един. Да, могат да искат и моята оставка, но не съм аз изцяло виновен. Не казвам, че и аз нямам вина.

Това са своеволя на някои колеги, които са обесебили организацията. Проблемите са вътрешни, но ще ги разрешим. Рамадан Аталай работеше с три организации – Кричим, Куклен и Асеновград и на другото не обръщаше внимание.

Не виждам как зам.-областният управител би могъл да се търгува. Тя е с образование, дипломи и стаж, участвала е активно в ДПС. Ще се докаже“, коментира Областният председател на ДПС Юксел Расим пред Радио Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук