Отломки от свален дрон раниха 12 души в Централна Украйна

0
сн. АП

В Централна Украйна отломки от свален руски дрон раниха 12 души. По информация от военната администрация на Днепропетровска област над 30  жилища са понесли щети, а сред ранените има и дете, предаде БТА.

Руските сили са подложили на интензивен артилерийски обстрел град Никопол, който се намира срещу контролираната от Москва Запорожка атомна централа. Съобщава се за ранени хора и в този район.

Има загинал човек в източната Донецка област, където, пак според украинската военна администрация, е била пусната бомба по пететажен жилищен блок.

По думи на украинския главнокомандващ ген. Олександър Сирски руската армия си е поставила за цел да превземе град Часов Яр, западно от Бахмут, до 9 май .

Украинският президент Володимир Зеленски призова междувременно своите съюзници  да помогнат за отбраната на страната му от руските въздушни нападения,  така както са помогнали на Израел за отбиването на атаките от Иран. Във видеообръщението си снощи Зеленски изтъкна, че в прехващането на иранските ракети и дронове, насочени срещу Израел, са участвали французи, британци и американци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук