Очакват се имената на кандидатите за евродепутати на ПП

0

Днес е вторият заключителен ден от форума на партия „Продължаваме промяната“. Очаква се по-късно в рамките на деня лидерите на формацията да обявят какви решения са взети на Второто Общо събрание.

Сред решенията, които очакваме да научим, са имената, които ще бъдат включени в общата листа с „Демократична България“ за европейските избори. 

Засега е ясен само водачът – това е бившият председател на Народното събрание Никола Минчев. 

Всеки делегат има право да гласува за двама от общо 15 номинирани.

Очаква се да бъдат направени и промени в устава, да бъдат обновени и ръководните органи – Изпълнителен съвет, Национален съвет и Контролна комисия. Гласуване за лидери няма да има, тъй като мандатът на двамата съпредседатели – Кирил Петков и Асен Василев, изтича догодина.

Вчера при откриването на форума стана ясно, че ПП и ДБ ще се явят заедно и на европейските, и на предсрочните парламентарни избори. Даде се заявка, че целят да са първа политическа сила и че след вота са готови за преговори с досегашните си партньори в управлението. 

Беше поискано настоящият министър на вътрешните работи Калин Стоянов да не запазва поста си, за да се гарантира честността на вота. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук