Павела Митова: Експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат

0
сн. БНР

Експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат.

Това заяви пред БНР Павела Митова, депутат от ИТН, и уточни:

Ако той свършва своите задачи в уреденото време и по правилния начин, както са се разбрали политическите субекти предварително, не съм сигурна, че хоризонтът му трябва да бъде къс. … Експертно правителство може да изкара и пълен управленски мандат, зависи как се процедира и дали се вижда функционалността на такъв вид управление“.

Бойко Борисов обича да извива ръцете на всички и счита, че може да контролира ситуацията по този начин. Той предложи някаква форма на експертен кабинет, защото разчиташе, че по този начин може да получи нашата подкрепа, тъй като от ИТН вече една година говорим за експертен кабинет.  Но ние не си го представяме като да се поставят условия за това как ще изглежда той предварително – чрез това кой какви постове да заема в него. Ние смятаме, че експертният кабинет трябва да върши работата си, базирайки се върху програми и политики. И трябва да има широка подкрепа от мнозинството народни представители“, коментира тя.

Павела Митова добави, че от ИТН са подкрепили днес избирането на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на НС, за да може парламентът да заработи.

Тя подчерта, че в 50-ото Народно събрание трябва да се търси мнозинство за „поправка на вредните промени в Конституцията, които бяха направени от предходното парламентарно мнозинство“.

Трябва да се направи и балансиран бюджет на държавата с десни икономически разбирания, изтъкна още тя и подчерта, че „не трябва да се продължава с непрестанното теглене на държавен дълг“.

Имаме допирни точки с ГЕРБ в желанието ни финансите на държавата да бъдат управлявани по десен способ и за запазване на плоския данък“, подчерта Митова и отново потвърди, че ИТН няма да подкрепи правителство с първия (на ГЕРБ-СДС) или с втория (на ДПС) мандат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук