Парламентът освободи управителя на НЗОК Станимир Михайлов

0
сн. БТА

Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа „за“, „против“ – 56 от „Продължаваме промяната – Демократична България“, без въздържали се.

Точката за предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК във връзка с подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 г. беше включена за разглеждане по предложение на председателя на парламента Росен Желязков.

В хода на дебата депутатът Васил Пандов съобщи, че Станимир Михайлов е оттеглил своята оставка и такова заявление е било депозирано в деловодството на Народното събрание. 

Това заявление за оттегляне на оставката е внесено от сътрудник на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той коментира, че след Живко Коцев, Станимир Михайлов е вторият „пудел на каишка“, който, след като си е подал оставката, я оттегля.

По предложение на Мирослав Иванов от ПП-ДБ в зала беше допуснат управителят на НЗОК Станимир Михайлов. Решението бе взето със 102  гласа „за“, „против“ – 94, и четирима „въздържал се“.

Хамид Хамид от ДПС заяви, че има процедура за прегласуване на допуска в зала. Росен Желязков отговори, че няма да подложи на прегласуване тази процедура. Нека г-н Михайлов да присъства в зала на дебата, добави Желязков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук