Парламентът ще изслуша председателя на СЕМ във връзка с реклами на хазартни игри по радиото и телевизията, според програмата за работа на НС

0
сн. БТА

Парламентът ще започне работа днес с изслушване на председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова относно рекламни съобщения, свързани с хазартни игри в радиото и телевизията, според приетата програма за работа на Народното събрание. Точката е първа за деня и е по искане на парламентарната група на „Възраждане“.

Темата беше засегната при обсъждането на отчета на регулатора за 2022 година миналата седмица. Тогава парламентът не прие отчета на СЕМ.

Пред депутатите Момчилова отбеляза, че през 2022 г., освен че са проведени редица кръгли маси и обсъждания, на Балканска среща за първи път са били разисквани проблемите на изкуствения интелект. По думите ѝ експерти от Италия са обещали безплатно ноу-хау за борба с рекламата на хазарт. Изключително важно е да се сложи край на рекламата на хазарт, посочи председателят на СЕМ. Това е пандемично, господа, но вие сте глухи и слепи за този проблем, обърна се тя към депутатите.

Във времето за редовен парламентарен контрол на въпроси на народни представители ще отговарят министрите в оставка Калин Стоянов, Тодор Тагарев, Христо Хинков и Иванка Шалапатова .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук