Парламентът ще обсъди промени в Закона за българското гражданство

0
сн. БТА

Първото четене на промени в Закона за българското гражданство, предложени от Министерския съвет, ще обсъди утре парламентът според проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата му. Те предвиждат допълване на условията за придобиване на българско гражданство от лица с български произход, както и от лица с родител, придобил българско гражданство, като владеенето на български език се въвежда като задължително условие.

В пленарната зала ще бъдат разгледани на второ четене изменения в Закона за Министерството на вътрешните работи, както и на първо гласуване –  промени в Закона за ограничаване изменението на климата.

Проектопрограмата предвижда и първото четене на промени в Закона за гражданското въздухоплаване, както и второто четене на Законопроект за ратифициране на Спогодбата за социална сигурност между Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 г. в Тирана и на 30 март 2023 г. в София.

Очаква се депутатите да разгледат на второ гласуване изменения в Закона за насърчаване на инвестициите, както и ратификации на международни документи.

Първото гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за здравето, също е залегнало в проектопрограмата.

В петък е предвиден редовният парламентарен контрол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук