„Патриоти за Европа“ ще има евродепутати от нужните за политическа група 7 държави

0

Белгийската крайнодясна партия „Вламс беланг“ съобщи днес, че се присъединява към бъдещата нова група в Европейския парламент „Патриоти за Европа“, създадена наскоро от унгарския премиер Виктор Орбан, чешкия ескпремиер Андрей Бабиш и лидерът на австрийската крайна десница Херберт Кикъл. С това общо в групата се включват евродепутати от седем държави от ЕС, което е необходимият брой за обособяване на нова политическа сила в ЕП, отбелязват белгийски медии.

„Вламс беланг“ стана победител на изборите за евродепутати в Белгия в началото на юни. Партията бе уличена неведнъж във връзки с руски и китайски интереси, като остана втора на федералните избори преди месец и не се очаква да присъства в следващото белгийско правителство, отбелязва БТА.

В бъдещата група в ЕП ще участват също крайнодесни от Унгария, Австрия, Португалия, Нидерландия, Чехия и Испания. Очаква се решение дали и френският „Национален сбор“ на Жордан Бардела и Марин Льо Пен ще се включи в бъдещата европейска политическа формация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук