ПГ ГЕРБ: Няма да отстъпим, искаме колективно споразумение по всички теми

0

Няма да отстъпим, искаме колективно споразумение по всички теми.

Това заявиха представители на ПГ на ГЕРБ в отговор на коментар на премиера Николай Денков, който не хареса предложението за коалиционни споразумение.

Очакваме да чуем от Денков като министър-председател какво всъщност е изпълнено. Непрекъснатите намеци за корупционен багаж намираме за нелепи.Искаме да припомним, че до него стои човек, който все още не е дал ясен отговор на „Чаталджагейт“. Има друг министър, в чието министерство, имаше арести за корупция, и още един министър от неговото правителство, който ходи с охрана, добави Деница Сачева.

Не водим борба за постове и неслучайно не слагаме на първо място регулаторите. Затова и не говорим за делене на постове 50 на 50 или 60 на 40, защото смятаме, ще това е най-малкото недостойно, посочи още тя и добави:

Не виждаме да има крачка напред, която да показва промяна в живота на българските граждани.

Кога са искрени от ППДБ – когато търсят и намират плаващи мнозинства, или когато пишат меморандуми, попита Теменужка Петкова.

Тома Биков пък заяви, че се случват порочни практики и най-вече това, че се оказва, че никой не носи отговорност за управлението. Затова предлагаме програма с прозрачност за взимане на решения. Това, което те предлагат, предполага задкулисни разговори. Никой не знае кой министър какво прави, с какво се договаря и на каква база. Колегите имат 63-ма депутати и това не е достатъчно те да имат контрол върху всички политики на държавата, всички кадрови назначения и върху начина, по който се осъществяват приоритетите, каза Тома Биков.

В реалността приоритетите не са приоритети, а има тежки съмнения за корупциони практики в редица министерства. Това руши доверието в управлението, отсече той.

Предлагаме конструктивно да намерим механизъм за взимане на решения. Поради липса на такива падна правителството на Кирил Петков. Ние се опитваме да предотвратим политическа криза, изтъкна Биков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук