Пеевски: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят правителство

0
сн. БГНЕС

Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за споразумението. Текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, в коментар на напрежението между управляващите партньори.

„ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят правителство. Не мога да разбера всички обяснения, които валят, както и размяната на кого сме по-добри приятели. Приятел съм и на Петков, и на Борисов, но най-вече съм приятел на България. Нямаме претенции към споразумението, ДПС не е било тема в него. Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС – с генерал Атанасов и с кандидатура на съветника на Денков – Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като беше съгласен първоначално. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньорите. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение – на Петър Петров от ПП-ДБ“, заяви Пеевски.

„Абсурдно е да се изнася следствена тайна по дело. Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. Номерът с врага ДПС няма да мине“, каза Пеевски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук