Пеевски: Доган е на ход! И двамата няма да си простим, ако разцепим партията!

0

Доган е на ход! И двамата няма да си простим, ако разцепим партията по оста Доган-Пеевски! Не може да разрушим ДПС, заради нечии интереси!

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски на кратък бирифинг следсрещата с част от областните ръководители на партията.

Припомняме, че срещата се проведе в столичния хотел „Маринела“ при засилени мерки за сигурност.

Колегите призоваха за пълно обединение между мен и г-н Доган, партията да бъде цялаизтъкна Пеевски пред журналисти.

„Те ни призовават да сме заедно и се надявам да сме заедно. ДПС постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи“, посочи Пеевски.

„От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме заедно и ДПС да върви обединено напред. Не съм разговарял с Ахмед Доган. От моя страна е направено всичко, че да бъдем заедно. Той е на ход„, призова Пеевски 

И подчерта: Не трябва да се случва да има 2 ДПС-та“.

Пеевски и областните председатели заявиха, че късно снощи, малко преди полунощ Джевдет Чакъров е звънял по телефона на областните управители в страната и ги е призовавал да не отидат днес на Председателския съвет. Джевдет Чакъров е използвал името на Ахмед Доган, който бил „наредил“.

Областните председатели на ДПС ще заведат жалби в МВР за оказвания им натиск да не присъстват на Председателски съвет.

Пеевски каза, че е поканил Джевдет Чакъров на Председателски съвет: „Нали колективните органи не работели? Работят!“, но Чакъров не е дошъл. Аз му се обадих да дойде на сбирката. Не му прави чест. Колегите са натискани от няколко дерибеи“, продължи той и уточни, че колективните органи работят по устав.

„Призовавам Доган – готов съм да се срещнем. Не могат хората да бъдат заплашвани. По надлежния начин ще си подадем жалби„, разкри още Пеевски.

„Не всички областни управители са на сбирката. Имаше хора, които са били натискани да не идват. На тази сбирка бяха поканени всички“,добави той.

„Готов съм да се срещнем. Трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма да стане това“, каза още Пеевски.

На въпрос кой от ДПС ще вземе втория мандат, Пеевски заяви, че това трябва да го реши парламентарната група.

„Колегите ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат, както искаха да направим първия мандат.

Ще пуснем писма до партиите. Ако видим, че от писмата има мнозинство, взимаме мандата и продължаваме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Българските граждани искат правителство. Готов съм да обсъдим в парламентарната група какво ще правим и кой ще вземе мандата“, каза председателят на ДПС.

„Това е председателски съвет. Посъветваха ни нашите областни структури да направим правителство“, сподели още той. 

Представител на ДПС-Търговище призова за единство и обяви, че при тях проблемът е Джейхан Ибрямов.

Областният ръководител на Пловдивска област също обяви, че е имало натиск върху тях.

„Не може този натиск да продължава. Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Доган за обединение. 

Не може заради няколко човека да се разцепва ДПС. Никога няма да си го простим с г-н Доган, ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски“, посочи в заключение той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук