Пеевски: Докато си делкат властта, политиците обричат живота на хиляди инсулинозависими

0
сн. БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски исигнализира и.ф. главен прокурор, главния секретар на МВР и шефа на ДАНС за незабавно разследване на дефицита на инсулин в страната.

Сигналът е подаден, след като пациентски организации алармираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите медикаменти.

“Със своето отношение властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди български граждани, сред които и много деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да игнорира и пренебрегва проблема, очаквайки ротацията или друга лична изгода за министъра си“, посочва Пеевски в своята позиция.

„Докато министри, лидери и политици срамно си делкат властта, хората страдат от липсващата отговорност на държавата. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от избирателите и чието доверие сега е предадено, заради лични интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта“, допълва още той.

„Призовавам управляващите да спрат срамното делкане. Да започнат да чуват проблемите на хората и да ги решават. Какъв е смисълът да има правителство, ако министрите не са слуги на народа?! Не го ли сторят незабавно, народът няма да им прости и ще ги накаже!“, завършва призива си председателят на ДПС Делян Пеевски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук