Пеевски отказа на Доган да подаде оставка: Не съм предател! Продължавам с екипа си за Новото начало!

0

Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!

Това е отговорът на председателя на ДПС Делян Пеевски на Обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, в което той иска оставката му заедно с още петима от ръководството на Движението.

На острия тон на Доган Пеевски отговори подчертано категорично – „Никой не може да спре Новото начало“, с което той се идентифицира.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?, пита Пеевски.

Той не приема нито оценките, нито тежките обвинения на Доган, като изтъква, че исканата му оставка е несъвместима с устава на ДПС: „Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки – лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

Председателят на ДПС заявява с категоричност: „От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало , в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“.

Ето пълния текст на Отговора на Делян Пеевски:

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. 

Но! Дори и да е така, какво се случва? 

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. 

Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат, най-меко казано, с недоумение. 

Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки – лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало , в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората. 

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук