Пеевски: Споразумението за ротацията е ясно и там пише какъв да е Денков, Борисов държи на това

0
сн. БГНЕС

„Споразумението за ротацията е много ясно и там пише, че Николай Денков ще стане министър на образованието. Бойко Борисов и хората от ГЕРБ държат постът външен минитър да остане за Мария Габриел, която ще е и премиер. ПП-ДБ обаче искат външен министър да стане Николай Денков, който ще е вицепремиер“.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

„Това дори не трябва да бъде тема, защото имаме един изключително успешен външен министър, което се вижда от целия свят в момента, виждате какви контакти и на какво ниво се среща г-жа Габриел. Както Денков като академик може да бъде прекрасен образователен министър, както е записано“, каза още Пеевски.

„В името на България всички ще отстъпят. Те не трябва да отстъпват всъщност, просто трябва да се случи това, което е записано“, категоричен е той.

„Надявам се комисията да постигне пълна прозрачност и съдебната система да бъде изцяло осветлена, това ми е желанието. Да няма никога забавяния по дела и да има такива хора“, добави Пеевски относно създаването на комисия за проверка на работата на убития Мартин Божанов – Нотариуса.

Пеевски отрече да е бил близък с Божанов. На ниво министри и заместник-министри ДПС няма да участва в управлението, стана ясно от думите му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук