Пеевски с поздрав към ромите

0
сн. БТА

На днешния ден честваме културно и езиково многообразие на ромите, които са неизменна част от националната ни история, настояще и бъдеще, заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в съобщение на  пресцентъра на партията.

По повод Международния ден на ромите – 8 април, Пеевски поздравява всички представители на ромската общност.

Мисията на ДПС е да отстоява правата и свободите и да работи за хората, без значение от тяхната етническа принадлежност, религия и социално положение, отбелязва той. 

„Заедно трябва да изградим култура на подкрепа и приобщаване и да отдадем почит на приноса на ромите към нашата национална идентичност. Съхранявайте своите традиции и обичаи, заедно можем да постигнем общество на толерантност и взаимно уважение“, посочва Пеевски. Затова нека с увереност и постоянство в постигането на целите на политиката на интеграция – повече образование, повече здравеопазване, повече сигурност, да работим за по-доброто бъдеще на нашите деца, добавя той. 

Пеевски уверява, че ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност. 

Той пожелава на всички роми в България здраве, благоденствие и късмет. 

Международният ден на ромите се отбелязва се от 1990 г. по предложение на Международната организация на ромите „Романи юнион“ от 4-ия Световен конгрес на ромите в Серок, Полша, показват данни на Отдел „Справочна“ на БТА. Годишнина е от първия световен конгрес на ромите (7-12 април 1971) в Лондон, Великобритания, на който са приети ромското знаме и ромския химн. В България се отбелязва от 1991 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук