Повдигнаха допълнително обвинение на сочения за нападател на 18-годишното момиче от Стара Загора

0

Районната прокуратура в Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо Г.Г., на 26 г., по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Д.М. – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото  досъдебно производство след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

На Г.Г. лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на април  до 25 юни в  Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Д.М.,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Г.Г. се е заканил на Д.М. по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни, за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Г.Г. отправил заплахи към  Д.Б., лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от април до 25 юни, за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Г.Г. се е заканил с убийство на Д.Б. общо шест пъти.

Към настоящия момент Г.Г. е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Д.М.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Г.Г. е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук