Президентът на САЩ произнесе реч пред кадетите, завършващи военната академия „Уест Пойнт“

0
сн. БГНЕС

Не е имало никога период в историята, в който наши военни да са участвали в мисии на толкова много места едновременно по света. Това заяви американският президент Джо Байдън по време на реч във военната академия „Уест Пойнт“ в щата Ню Йорк пред завършващите кадети от американската армия.

Президентът Джо Байдън изтъкна решаващата роля на Съединените щати в подкрепа за съюзниците по света, включително Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион и описа американските войници като „работещи денонощно“, за да подкрепят усилията на Киев за отблъскване на руска инвазия, както и изтъкна, че те стоят извън фронтовата линия:
В момента американски войници подкрепят смелите украинци в битката им за свобода. Без миг почивка осигуряваме придвижването на боеприпаси и оборудване по суша, въздух и море. Обучаваме ги как да използват модерни оръжейни системи като „Хаймарс“, „Пейтриът“ и танкове „Ейбрамс““.

„В Украйна обаче, не воюват американски войници – решен съм това да остане така. Но ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях“, подчерта Джо Байдън като така потвърди ангажимента си да запази встрани от фронтовата линия американските военни.

По отношение на случващото се в Ивицата Газа, президентът на Съединените щати изтъкна и ролята на Вашингтон в отблъскването на иранските ракетни атаки срещу Израел:
В Близкия изток, докато провеждаме спешна дипломацияс цел прекратяване на огъня и връщане на взетите заложници у дома, нашата армия и флот построиха временен кей в Средиземно море за рекордно време – за доставка на хуманитарна помощ за палестинците в Газа, а военновъздушните ни сили извършиха доставки на храна“.

В речта си американският президент постави акцент и на подкрепата за съюзниците в Индо-тихоокеанския регион срещу нарастващия китайски милитаризъм в региона. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук