Президентът Радев продължава консултациите за съставяне на правителство

0
Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание преди да връчи проучвателен мандат за формиране на кабинет. 

Вчера държавният глава се срещна с първите три парламентарни формации от управляващото мнозинство – ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и ДПС. 

Днес президентът Румен Радев ще разговаря поотделно с представителите на останалите три групи и ще обсъди с тях какви са възможностите Парламентът да излъчи редовно правителство.

Най-добрият вариант за страната са предсрочните парламентарни избори – това е позицията на партия „Възраждане“. Представителите й ще са първи на днешните консултации при президента. Срещата им с Румен Радев е насрочена за 9 часа и 30 минути. 

Два часа по-късно – в 11″30 – на консултации на „Дондуков“ 2 са поканени от БСП. Лидерът на левицата вече заяви, че е по-добре ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не се договорят за общо управление, а предсрочните избори са по-добрият вариант за страната. 

Политическите консултации на президента приключват в 14 часа. Румен Радев ще разговаря с представителите на най-малката парламентарна група „Има такъв народ“, които вече определиха евентуалната бъдеща ротация на премиерите на първите две формации като „лицемерие“. 

След края на политическите консултации с шестте парламентарни формации президентът трябва да реши кога ще връчи мандат за съставяне на кабинет на кандидат за премиер, посочен от ГЕРБ-СДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук