Президентът: Такава брутална мрежа за влияние в правосъдната система няма как да мине без политическо покровителство

0
сн. БГНЕС

Изключително важно е да не позволим скандалите, които управляващите палят около себе си, меморандумите, които се подхвърлят, да не отклонят вниманието от основния въпрос – изсветляване на нерегламентираното влияние, изсветляване на всички данни около магистратски клубове и стигане до сърцевината не само в съдебната система, а и откриване на политическите покровителства. Това каза пред медии държавният глава Румен Радев след откриването на Общото събрание на адвокатите от страната.

„Защото знаем, че една такава брутална изградена мрежа за влияние в правосъдната система няма как да мине без политическо покровителство. За мен това е най-важният въпрос, защото каквато и да бъде съдбата на това правителство, ние този път трябва да стигнем до края“, категоричен е президентът.

По думите му, ако няма съответната политическа воля сред управляващите, ако няма съответната политическа воля в анкетната комисия в Народното събрание, ще имаме и за в бъдеще превзети институции. „Най-вероятно тези клубове ще надживеят ротацията“, посочи Радев.

„Затова аз призовавам да оказваме натиск и да не престава натискът точно върху отговорните институции, така че да бъдат разкрити всички зависимости“, настоя държавният глава.

„Виждаме в случая, който споменахте (въпрос на журналист – б. а.), с Красьо Черния и тефтерчето на Златанов, нека не забравяме какво разбра българското общество, каква беше реакцията, какво беше въздействието – абсолютно никакво. Ако ние продължаваме по същия начин ще затънеме в беззаконие и безнадежност. Затова този път е изключително важно да има силна обществена реакция и натиск“, категоричен бе Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук