Прокуратурата потвърди – разследват канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев

0

Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев.

В тях тази сутрин бяха извършени претърсвания и изземвания по заповед на белгийската прокуратура.

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация: 

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица. 

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР. 

По-рано днес стана ясно, че се претърсват офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев в София при акция на полицията и жандармерията. 

„За мен това е политическа бухалка, която ще се опитат сега по някакъв начин да се върти. Не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми“, коментира ставащото депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук