Профсъюз призовава за четвърта стачка на пилотите в дъщерно дружество на „Луфтханза“

0

Профсъюзът на пилотите „Ферайнигунг кокпит“ (Vereinigung Cockpit /VC) призовава пилотите в дъщерното дружество за ваканционни полети на германския превозвач „Луфтханза“ „Дискавър еърлайнс“(Discover Airlines) да проведат поредната си стачка, предаде ДПА.

Профсъюзът призова членовете си да започнат в събота тридневна стачка.

Днес профсъюзът заяви, че все още се стреми да постигне своевременно и справедливо заключение относно заплащането и общите тарифи. 

Това ще бъде четвъртата стачка Тя следва действия по-рано този месец с петчасова стачка точно преди Коледа и редовна стачка, продължила цял ден преди това.

Профсъюзът се бори за първия колективен трудов договор в авиокомпанията, която е основана преди две години и половина и оперира във Франкфурт и Мюнхен. 

Авиокомпанията твърди, че изплаща по-високи заплати на пилотите, отколкото е договорила с работническия съвет. Новите заплати отговарят точно на исканията на профсъюза. Профсъюзът обаче иска да продължи стачните действия.

Компанията все още държи на предварителното условие за сключване на така наречената харта за социално партньорство преди колективен трудов договор. Според синдиката това има за цел да ограничи в значителна степен правото на стачка.   

Януарската стачка доведе до отмяна на няколко полета в авиокомпанията, която разполага с общо 24 самолета и изпълнява полети на къси разстояния от името на компанията майка „Луфтханза“ в Мюнхен, наред с обслужването на други дестинации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук