Проф. Константинов: ПП-ДБ губят депутати при предсрочни избори

0
сн. БГНЕС

ПП-ДБ нямат интерес от предсрочни избори, ще загубят депутати. Това обясни в „Денят започва“ проф. Михаил Константинов, бивш председател на СД на “Информационно обслужване” АД.

„От самото начало на последната криза твърдя, че предсрочни парламентарни избори няма да има, съответно ще има правителство. Шансовете за този сценарий обаче намаляват, но не са изключени. Нещата са съвсем прости. От тяснопартийна гледна точка след едни предсрочни избори едната от двете компоненти в управлението ще си намали резултата – това е ПП-ДБ, ще имат с около 10-15 депутати по-малко.Сега имат 63, ще имат около 50. ГЕРБ вероятно ще си вдигнат леко резултата, за другите партии няма да ги обсъждаме.“, каза проф. Константинов.

Той подчерта, че няма логика в това да се поеме в посока предсрочните избори.

„Защо да отиваш на предсрочни избори, за да си намалиш резултата? Това е вътрешнопартийния интерес, тоест ПП-ДБ нямат интерес от предсрочни избори. Външният натиск обаче е много силен от посолствата. Поне три са посолствата, които имат сериозно влияние върху вътрешнополитическия живот на страната – американско, британско и руско. Германците още са мека сила. Не би трябвало да има предсрочни избори, но никога не подценявайте човешката глупост. Това, което правят българските политици, сами си го правят. През последните 34 години в България всичко, което се случва си го правим сами“, категоричен е експертът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук