Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война

0

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за РИА Новости, че Русия е готова във военно и техническо отношение за ядрена война. Той подчерта, че по време на военната операция на територията на Украйна никога не е имало нужда от използване на тактическо ядрено оръжие.

„От военно-техническа гледна точка, разбира се, ние сме готови. Те (ядрените руски сили), са в постоянна бойна готовност“, заяви Путин. Той посочи, че руската ядрена тройка е по-модерна от която и да е друга. И добави, че Руската федерация ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако е застрашено съществуването на руската държава или увреждането на нейния суверенитет и независимост.

Ядрената триада включва три компонента: стратегическа авиация, междуконтинентални балистични ракети и атомни подводни ракетоносци.

Според руският президент САЩ в момента си поставят задачи за повишаване на модерността на ядрените си сили и развиват всички техни компоненти. „Ние също“, отбеляза той. Владимир Путин не изключи възможността Русия да проведе изпитания на ядрени оръжия, ако САЩ ги проведат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук