Путин: Скъпи жени, способни сте да преобразите света с красота, мъдрост и духовна щедрост

0

Президентът Владимир Путин поздрави рускитежени по случай Международния ден на жената. Путин заяви, че най-важното за една жена е семейството, както и „неуморната грижа за децата, тяхното здравеобразование, стремежът да ги възпитаме така, че да израснат достойни, успешни хора“.

„Вие, скъпи жени, сте способни да преобразите света със своята красота, мъдрост и духовна щедрост, но преди всичко благодарение на най-големия дар, който природата ви е дала – раждането на деца. Майчинството е невероятната съдба за жените“, каза президентът във видеопослание.

Според него смисълът и същността на семейството е „продължението на рода, историята на всяко семейство и на нашата страна. Владимир Путин увери, чеинтересите на семейството в Русия сега са „абсолютен приоритет“ и обеща, че властите ще направят всичко възможно многодетните и младите семейства „да почувстват грижата и помощта на държавата“. Той също така благодари на жените в зоната на военната операция в Украйна.

Путин призова децата да се раждат рано, за да се осигури увеличаване на населението на Русия. През октомври 2023 г. Министерството на здравеопазването затегна разпространението на лекарства за аборти. Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко нарече „порочна практика“ жените да преследват кариера, като отлагат раждането на деца за по-късно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук