Путин с годишна реч пред руския парламент

0

Президентът Владимир Путин ще направи 19-о си обръщение към Федералното събрание, в което се очаква да очертае задачите пред страната за идните шест години. Това съобщава БНР и прави обобщение на събитията. 

Прогнозите са също Путин да си осигури нов мандат на предстоящите през март избори. В обръщение към Европарламента съпругата на починалия в затвора лидер на опозицията Алексей Навални призова да не преговаря с Путин, а да го разследва. Юлия Навалная предупреди за възможни нови репресии утре на погребението на съпруга ѝ в Москва.

Според информации и в украински сайтове руснаците напредват в района на няколко села в района на Авдеевка, в Донецка област, като Орловка, Тоненкое и Невелское.

Украйна никога няма да се съгласи на замразяване на конфликта с Русия, заяви ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов. Според него подобна стъпка ще означава, че Киев признава окупацията на територии.  Той заяви още, че колкото и ефективни да са дроновете, те не се способни да заменят напълно хората на фронтовата линия.  

„Безпилотниците са само средство за подпомагането им и с тяхна помощ могат да бъдат нанесени щети на врага, но, както и в Средновековието, ако не дойдат военните и не забият знамето, нищо няма да се промени.“, каза Буданов.  

По-рано на форум в Тирана украинският президент Володимир Зеленски поиска подкрепа от Балканите за съвместно оръжейно производство.

Наясно сме с проблемите с доставките на боеприпаси, които се отразяват на ситуацията на бойното поле. Затова сме заинтересовани да си сътрудничим, заяви той. 

На среща на върха в Тирана с делегации от Западните Балкани, България и Румъния Зеленски предложи организиране на форум за сътрудничество във въоръжаването.
В декларация, подписана от 10 държави, се изразява готовност за участие през пролетта в конференция в Швейцария, посветена на украинския план за мир. Той предвижда пълно изтегляне на руските войски от Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук