Първите прогнози за следващия Европарламент се очакват след 21.00 часа българско време

0
сн. БТА

Между 21.00 и 21.45 часа българско време се очакват първите проекции как ще изглежда следващият Европейски парламент в Брюксел. Те ще са на базата на резултатите от приключилия вот в някои от страните членки и на предварителните проучвания в останалите. Данните за вота от България ще бъдат оповестени около 20.15 ч. наше време заедно с резултатите от Хърватия.

Актуализирането на сайта на Европейски парламент ще започне към 18.00 ч. местно време, когато ще бъдат налице първите предварителни резултати от приключилия вот в някои от страните членки. Тази актуализация ще продължи до 23.00 часа централноевропейско време, след което ще има нова проекция на Европарламента вече на базата на предварителните резултати, като последната актуализация ще бъде в 01.00 часа след полунощ.

Водещите кандидати на партиите ще направят обръщение, след като бъдат оповестени първите предварителни резултати след 23.00 часа. Сред тях са кандидатката на ЕНП и настоящ председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, еврокомисарят по заетостта Никола Шмидт като представител на Европейския алианс на социалистите и демократите и евродепутатката от „Обнови Европа“ Искра Михайлова. На място ще бъде и председателката на Европарламента Роберта Мецола.

Окончателните резултати обаче ще станат ясни след седмица – на 16-и юни.

Около 1600 журналисти ще отразяват вота за Европейски парламент, от които 600 са акредитирани специално за тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук