Работно посещение на президента Румен Радев в Швейцария

0
сн. БГНЕС

Президентът Румен Радев ще бъде днес на работно посещение в Швейцария. Очаква се българският държавен глава да обсъди с швейцарския си сътрудничеството между София и Берн в областта на икономиката и иновациите.

В Берн Румен Радев ще се срещне с швейцарския си колега Виола Амхерд. Очаква се акцент в разговорите да бъдат сътрудничеството на България и Швейцария в  областта на сигурността и образованието. За периода 2023 – 2029 г.

България ще получи финансова подкрепа от близо 93 милиона швейцарски франка. Средствата се предоставят от Швейцария по споразумение с България за принос на Берн към избрани страни от ЕС за намаляване на икономическите и социалните различия. В изпълнение на споразумението е договорена Швейцарско-българската програма за сътрудничество по проекти в областите дуално професионално образование, научни изследвания и иновации, сигурност и миграция, околна среда, социална политика и гражданското общество.

В рамките на визитата Румен Радев ще посети в Лозана Международния олимпийски комитет по покана на президента на спортната организация Томас Бах. По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук