Разпад във „Величие“, петима напускат парламентарната група

0

Парламентарната група на „Величие“ е напът да се разцепи. В момента фракциите в нея са две – едната е на Ивелин Михайлов, а другата на Николай Марков и Виктория Василева. Това твърди OFFNews. 

Днес в 10:30 часа се очаква идеологът на партията и създател на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов да обяви, че 5 души от парламентарната група ще се отцепят.Това са Николай Марков, зам.-председателите на парламентарната група Дарин Георгиев и Георги Куков, музикантът Етиен Леви и някогашната дясна ръка на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов – Виктория Василева.

Близки до Ивелин Михайлов хора в групата на „Величие“ в 50-ото Народно събрание остават 8 души: Ирена Негинова, Лариса Савова, Павлин Петров, Радостин Колев, Росица Калинова, Христо Борисов, Красимира Катинчарова и Юлиана Матеева. Тя първоначално бе   предложена за зам.-председател на парламента, но впоследствие номинираха Виктория Василева. 

Николай Марков и Виктория Василева не са партийни членове на „Величие“. Официално председател на партията е Албена Пекова, която e близка до Ивелин Михайлов. Николай Марков твърди обаче, че в съда вече са подадени документи, така че той да оглави „Величие“. 

Ако разцеплението стане факт, парламентарната група на „Величие“ ще се разпадне – една група не може да е под 10 души. Все още се водят разговори в опит това да не се случва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук