Росен Желязков и депутати попаднаха под руски ракети в Киев, скриват ги в бункер

0

Въздушна тревога и удари в Киев тази сутрин. Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков е в бомбоубежище.

Системите за противовъздушна отбрана на Украйна участваха в отразяването на руска ракетна атака срещу украинската столица, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко.

Украинските военновъздушните сили предупредиха в Телеграм за опасност от руски ракетни удари.

Русия нанесе днес в пиковите сутрешни часове ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщиха военновъздушните сили на Украйна, цитирани от Ройтерс.

В столицата се чуха няколко взрива, когато системите за противовъздушна отбрана бяха включени за отблъскване на атаката, предава БТА.

Силните взривове в Киев бяха малко преди 7 сутринта, съобщиха очевидци пред Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в приложението „Телеграм“, че системите за ПВО са били задействани. За момента не е ясно дали има жертви или щети.

Около 6 часа сутринта в цяла Украйна беше обявена тревога за опасност от въздушна атака. ВВС на Украйна предупредиха в „Телеграм“ за риск от руски ракетни удари.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, каза, че руските ракети са ударили инфраструктурни обекти в град Харков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук