Руската група „Пикник“ изнесе концерт в памет на жертвите на нападението край Москва

0
сн. БГНЕС

Руската рок група „Пикник“ изнесе днес концерт в памет на жертвите на терористичното нападение край Москва, предаде ТАСС.

Събитието, което се състоя в концертната зала „Октябърский“ в Санкт Петербург, започна с минута мълчание и завърши с песента „Там, на самия край на Земята“. При последното изпълнение залата бе озарена от стотици светлини.

„Нашият град, който е преживял блокада и терористични атаки, разбира по-добре от всеки друг болката от загубата на роднини и близки. Музикантите, които днес излязоха на сцената, демонстрираха общия ни дух с думи и дела – терористите никога няма да сломят или сплашат руснаците. Ние ще бъдем по-силни и по-смели“, заяви губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов.

Концертът се проведе при засилени мерки за сигурност.

В деня на терористичното нападение срещу „Крокус сити хол“, там трябваше да свири група „Пикник“. Музикантите решиха да почетат жертвите на атентата, като посветят на тях днешния си концерт в Санкт Петербург.

Руското министерство на извънредните ситуации публикува днес пълния списък на загиналите при нападението. В него фигурират имената на 143 души, сред които пет деца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук