Руските атаки в Украйна продължават

0
сн. БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне днес в Белгия на фона на нови руски атаки и съобщения от руски страна за превзети две населени места в Харковска и Донецка област.

В Брюксел Зеленски ще подпише споразумение в сферата на сигурността с премиера Александер де Кро. Украйна вече има серия от такива споразумения със западните си партньори, които обещаха дългосрочна подкрепа под формата на доставки на оръжия и обучение на украински войници.

Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Вчера Зеленски посети Испания, която обеща тази година да предостави на Украйна военна помощ на стойност един милиард евро. В Мадрид украинският президент отново призова съюзниците да предоставят системи за противовъздушна отбрана.

Русия използва по над три хиляди бомби месечно и никой не може да издържи на подобен обстрел, изтъкна Зеленски.

Междувременно Русия нанесе поредния въздушен удар по град Харков, има загинал и ранени. Атаки е имало и в Сумска област. Град Луганск в Източна Украйна, който е под руски контрол, тази нощ два пъти е станал обект на нападения.

А руското министерство на отбраната заяви, че руските сили са превзели две села в Харковска и Донецка област. Според украинския генерален щаб руските сили са отбелязали „частичен успех“ в един от районите на сектора на Купянск, като украинските сили взимат мерки за стабилизиране на ситуацията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук