Руши Сунак намекна, че Борис Джонсън може да се върне в политиката

0
сн. БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак направи най-големия намек досега, че Борис Джонсън може сензационно да се завърне в политиката, твърди „Сънди експрес“. 

Вестникът се позовава на публикация на премиера в социалните медии, която, според изданието, показва, че Риши Сунак и Борис Джонсън са готови да подобрят отношенията си преди общите избори. Сунак и Джонсън споделиха в събота вечер обща позиция, за да отбележат втората годишнина от нахлуването на Русия в Украйна. В „Инстаграм“ Сунак сподели фотоколаж от четири снимки – както негови, така и на Джонсън, как се поздравяват с украинския президент Володимир Зеленски. Запитан дали би искал да върне бившия министър-председател в своя кабинет, Сунак отговори: „Гордея се с работата, която свършихме заедно. И работихме добре заедно дълго време. В крайна сметка, има, знаете, добре документирани различия между нас“. 

Съюзниците на Джонсън казаха пред „Сънди експрес“, че приветстват „сигналите“ на Сунак, че „вратата е отворена“, и призоваха победителят на изборите през 2019 година да бъде използван като ключово оръжие на предстоящите общи избори. 

Вестникът коментира, че завръщането на Борис Джонсън би било още по-шокиращо от завръщането на Дейвид Камерън. 

Джонсън между другото прекара целия съботен ден в Украйна, където е почитан като герой. Бившият премиер каза, че за него е чест да бъде със Зеленски в деня на годишнината от войната. Той отбеляза, че не се съмнява, че с несломимата си смелост украинците ще прогонят силите на Путин, но това може да бъде постигнато само при условие, че Западът им предостави военната, политическата и икономическата помощ, от която се нуждаят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук