САЩ: Шестимата изчезнали след срутването на моста в Балтимор се смятат за мъртви

0
сн. АП

Шестте души, които са в неизвестност, откакто мост в Балтимор рухна, след като товарен кораб се блъсна в него, са смятани за мъртви. Това съобщи Бреговата охрана на САЩ и добави, че издирването на оцелели е спряно, предаде ДПА.

Имайки предвид колко дълго продължава спасителната операция и температурата на водата, „не смятаме, че ще намерим който и да било от тези хора жив“, заяви контраадмирал Шанън Гилрет. Заради ниската температура на водата и подводните течения са спрени акциите на водолазите. Издирването ще продължи само над вода с помощта на плавателни съдове.

Най-малко двама души бяха извадени вчера от водата.

По време на катастрофата на моста е имало работници, които са ремонтирали пътното платно. Не е ясно обаче колко точно са били те. Бреговата охрана съобщи, че знае за шестима изчезнали.

Стоманеният мост „Франсис Скот Кий“ над река Патапско, в който вчера се блъсна товарният кораб и който в резултат на това рухна, е открит е през 1977 г. след 5 години строителство и е дължина 2,6 километра. Годишно по него минават 11,3 милиона превозни средства, посочва управлението за транспорт на щата Мериленд. Мостът ги отвежда на междущатска магистрала 695, която заобикаля Балтимор. Под него минават кораби от и за пристанището в Балтимор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук