Световното туристическо изложение в Париж днес отваря врати за посетители

0

Световното туристическо изложение в Париж отваря днес врати за посетители на фона на възобновяването на международния туризъм, който доближава нивата си отпреди пандемията, но и в контекста на ръста на цените на туристическите услуги, предаде Франс прес.

„Международният туризъм може през 2024 г. напълно да се върне към нивата отпреди пандемията и дори да ги надмине, посочва Световната организация по туризъм (UNWTO) към ООН.

Международният туризъм може да се възползва по-специално от възстановяването в Азия, улесняването на издаването на визи в Китай, увеличаването на въздушния капацитет и от унифицираната виза (тип Шенген), въведена от страните от региона на Персийския залив – Саудитска Арабия, Оман, Кувейт, Бахрейн, Обединени арабски емирства, Катар.

Европа вероятно ще остане водеща туристическа дестинация, тъй като в края на март Румъния и България влизат в Шенген, макар и само по въздух, а през лятото Париж ще бъде домакин на летните олимпийски игри, посочват от организацията. „Както и през 2023 г., доброто представяне на изходящите пазари в Европа, Америка и Близкия изток ще продължи да подхранва туристическите потоци и разходите по целия свят“.

През 2023 г. приходите от международен туризъм достигнаха 1,4 трилиона долара, или 93 на сто от нивото преди пандемията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук