„Спаси София” иска ПП да оттегли председателите си на комисии в СОС

0
сн. БГНЕС

Призоваваме ръководството на „Продължаваме промяната“, спускащо решения в Столичния общински съвет (СОС), да преосмисли поведението си, както и ролята на СОС и да разбере, че общинските съветници са пряко избрани от гражданите на София, за да вършат работа и да решават проблемите на софиянци, а не за да решават вътрешнопартийни спорове и да осигуряват вътрешно партийни амбиции.

Това заяви общинският съветник Борис Бонев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ („Спаси София“) на брифинг в Столичния общински съвет по повод на днешния избор на състави на постоянните комисии в СОС.

„Със съжаление казваме, че намираме решението на ръководството на „Продължаваме промяната“ да се задържат двете председателски места на комисии, които всички общински съветници знаят, че са второстепенни, и по този начин да се легитимира узурпирането на СОС, е неправилно. Не можем да се съгласим с подобен тип действия“, заяви Борис Бонев.

Според него това е състояние, за което са предупредили, че е „недемократично, не отговаря на вота на гражданите и „натиква“ най-голямата група в ъгъла, което никога не свършва добре“. Направихме опити да предоговорим това решение на останалите общински съветници, посочи Бонев. Той обърна внимание, че от ГЕРБ са отказали да отидат на среща, тъй като Бонев е коментирал лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бонев обясни, че ако след това „узурпиране“ на СОС Борисов си мисли, че ГЕРБ няма да носи отговорност и ще се правят на опозиция, дълбоко е сгрешил.

Назрява ли ново напрежение в Столичния общински съвет

„С това, което се случи днес и преповтарянето на всички тези гласувания, с които отново ГЕРБ получиха всички останали комисии, с помощта на БСП, всъщност ясно се показва, че ГЕРБ ще носи отговорност за случващото се в София, заяви Борис Бонев. Той подчерта, че не случайно на брифинга зад него стоят само общинските съветници от „Спаси София“. „В рамките на дискусията в групата, ние преценихме, че е редно всички предложения за председатели на комисии в СОС да направят отвод, защото не смятаме за нормално да се легитимира узурпирането на СОС“, обясни Бонев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук