Столичният кмет Васил Терзиев обсъди с швейцарския посланик Раймунд Фурер обмяна на опит по различни теми

0
сн. Фейсбук

Кметът на София Васил Терзиев проведе среща с посланика на Швейцария в България Раймунд Фурер. За срещата съобщи кметът в профила си във Фейсбук. Той посочи, че на срещата са обсъдени важни теми, по които обмяната на опит може да бъде изключително ценна за София. 

Сред акцентите в разговора им беше Институтът INSAIT, като успешен пример за сътрудничество. В управлението на природните ресурси можем да почерпим опит за развитието на Витоша и минералните извори, които могат да превърнат София в атрактивна дестинация за зимен и спа туризъм. Това ще бъде част от целта ни да отворим икономиката към компании на световно ниво, посочи Терзиев и допълни, че с посланика е обсъдено и развитие на двустранна програма за споделяне на добри практики в борбата с корупцията. 

Говорихме и за инвестициите в устойчива икономика. Целта София да стане въглероднонеутрална до 2030 г. трябва да се постига с последователни действия, заяви столичният кмет.

Пред посланик Фурер Терзиев сподели плановете си за рекордни инвестиции в дигитализацията на общината и как до края на годината ще бъде създадено мобилно приложение в услуга на гражданите. Кметът разказа за намеренията на ръководството на общината за създаване на цялостна стратегия за градско планиране и развитие на крайните райони. 

Пълноценното включване на гражданите във взимането на решения е модел на комуникация, който ще наложим, изтъкна Васил Терзиев и посочи, че допълнително ще бъде стимулирана политиката за включването на компании и граждани в доброволчески инициативи.

На 16 януари кметът на София Васил Терзиев прие посланика на Израел Йосеф Леви Сфари и заместник-ръководителя на мисията Наама Леви. По време на срещата са обсъдени възможностите за сътрудничество в сферите на високите технологии, иновациите, умните градове и туризма. Посланикът на Израел поздрави Терзиев за встъпването му длъжност като кмет на София и му пожела успехи. Също така дипломатът благодари на столичния кмет за словото в знак на солидарност, което той произнесе по време на събитие за празника Ханука в Софийската синагога.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук