Столичният кмет Васил Терзиев се срещна с експерти по антикорупция

0
сн. Фейсбук

Кметът на София Васил Терзиев и заместник-кметът с направление „Правен и административен контрол” Никола Лютов се срещнаха с представители на организации, които от години работят в областта на антикорупцията. За срещата съобщи кметът в профила си във Фейсбук.

Антикорупцията е ангажимент, който дължим на всеки софиянец, който ни е гласувал доверието да управляваме общината, посочи Терзиев и допълни, че днешната среща дава началото на редовни разговори, за да се създаде устойчива антикорупционна общност, с която Столичната община да взаимодейства за системни решения за защита на публичния интерес.

Гражданският контрол върху дейността на публичните институции е една от мерките за изсветляване на дейността, подобряване на отчетността и предотвратяването на лоши практики, пише още кметът Терзиев.

Никола Лютов беше назначен през декември м.г. за заместник-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община. Той ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук