Столтенберг: Страните от НАТО затягат мерките срещу руските шпиони

0
сн. АП

„Приветствам факта, че съюзници намалиха ограниченията си за Украйна да използва оръжията им срещу военни цели в Русия“, каза на влизане на заседанието на министрите на отбраната генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг:

„Това е агресивна война. Русия нападна Украйна. Това е крещящо нарушение на международното право. Според него Украйна има правото на самозащита, а това включва удари по легитимни военни цели на агресора Русия“.

Столтенберг изрази увереност, че Франция ще остане лоялен съюзник на НАТО независимо от резултата от предстоящите избори. 

Страните от пакта ще предприемат по-строги действия срещу руските шпиони на своя територия в отговор на кампанията от вражески дейности на Москва, включваща саботаж и кибератаки, посочи още Столтенберг.

„Бяхме свидетели на няколко примера за саботаж, опити за палеж, кибератаки и дезинформация“, каза той пред репортери. И допълни, че срещата на министрите по-късно днес „ще се заеме с руската кампания на вражески дейности срещу съюзниците в НАТО“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук