Тагарев е подписал с Умеров писмо за готовността на България да помага на Украйна

0
сн. БГНЕС

Българският министър на отбраната Тодор Тагарев е подписал с украинския си колега Рустем Умеров писмо за намерение, в което се потвърждава готовността на страната ни да помага на Украйна с политически, дипломатически, хуманитарни и военни мерки. 

„Също така разширяваме възможностите за сътрудничество в областите „образование“, „военно-техническо сътрудничество“, „подготовка на наша територия“. Всяко едно конкретно действие ще иска вашето одобрение. Ние вече имаме вашето одобрение, включително от решението ви от 8-и декември, и при заявки от украинска страна, имаме готовност да продължим по-нататък с реализацията на това писмо намеренията“, заяви Тагарев о време на изслушване в НС. 

Въпреки уверенията на министър Тагарев и премиера Николай Денков, че правителството не е обсъждало и не възнамерява да изпраща български военнослужещи в Украйна, от БСП, по чието искане се проведе изслушването, заявиха, че представители на кабинета участват в международни срещи, на които поемат ангажименти, за които нямат санкция на НС.

„Затова, уважаеми колеги, изходът е само един: оставка на това правителство и спиране на задаващата се поредна национална катастрофа. И тук въобще не става дума за никаква руска пропаганда. Тук става въпрос за това, че нас ни управляват хора, безхарактерни, хора, които не могат да защитят българския национален интерес“, коментира Атанас Зафиров. 

От ИТН и „Възраждане“ се присъединиха към упреците на БСП. 

Докато течеше изслушването, в пленарна зала възникна пореден словесен спор между Манол Пейков от ПП-ДБ и депутати от „Възраждане“, довел до намесата на квестори. След разтърваването им Пейков и депутатът Ангел Георгиев си отправиха взаимни упреци за „неадекватност“ от парламентарната трибуна. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук