Тези здравословни храни могат и да попречат на фигурата ви

0
сн. Пиксабей

Питателните продукти поддържат теглото ни и подобряват метаболизма, но има и вреди от тях. Диетологът Вера Шмелева е сигурна, че дори най-здравословните храни във вашата диета могат да бъдат по-лоши дори от бързите закуски.

Ядки
Най-малко 50 грама ядки трябва да присъстват в диетата ви. „Ядките са отличен вариант като лека закуска, те съдържат витамин Е, фибри и мастни киселини. Проблемите могат да започнат, ако се увлечете твърде много по тях. Не забравяйте, че това е много мазен продукт, фигурата ви може да бъде сериозно засегната“, споделя експертът.

Зърнена закуска
Приготвянето на зърнена закуска практически не изисква специални усилия – просто добавете мляко или вряла вода и сте готови. Но не бързайте да се отпускате, предупреждава експертът. Всички зърнени закуски съдържат големи количества захар. Опитайте се да го редувате с протеини, за да поддържате добра форма.

Овесена каша
„Повечето от нас все още разреждат зърнените си храни със захар или мед; някои по принцип не контролират количеството сладки добавки. Ястието моментално се превръща от диетично в сладко. Може просто да пропуснете момента, в който количеството захар надвишава нормата“, споделя тя.

Плодова салата
Любимите на всички плодови салати не са толкова безобидни. Вера: „Няма да споря, имаме нужда от плодове всеки ден, но само до един часа следобед. След това, особено вечер, тялото много трудно усвоява такова количество захар. Голямо количество сладкиши, приети наведнъж, могат да причинят клетъчно възпаление и да забавят метаболизма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук