Тези продукти ще ви помогнат да подтиснете глада

0
сн. Пиксабей

Диетологът Мишел Рутенщайн от САЩ казва, че бобовите растения, изварата, киселото мляко, ябълките, броколите и яйцата осигуряват дълготрайно усещане за ситост с ниска енергийна стойност.

Според лекаря яденето на яйца (и други богати на протеини храни) за закуска осигурява най-дълготрайно усещане за ситост. Това най-вероятно се дължи на способността на протеините да предотвратяват бързото покачване и спадане на нивата на кръвната захар. Подобни полезни свойства имат и неподсладените млечни продукти – извара и натурално кисело мляко.

Артишокът, броколите и морковите също помагат за ограничаване на апетита. Поради високото си съдържание на фибри, тези продукти създават усещане за ситост в стомаха. Плодовете, особено ябълките и грейпфрутите, също са богати на здравословни диетични фибри. Воднистите, по-меки плодове, като пъпеша, са по-малко засищащи.

Друг оптимален вариант за регулиране на апетита е консумацията на бобови растения. Диетологът обясни, че те съдържат разтворими диетични фибри, които имат способността да абсорбират вода при храносмилането и да увеличават обема си. Освен това, кои фибри увеличават секрецията на хормона GLP-1 в червата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук