ТЕРАКТ в Москва, Крокус Сити, 40 души загинали до момента.

0
Теракт с Москва

Стрелба в Москва. Трима души в камуфлажни дрехи са открили огън в концертната зала „Крокус сити хол“ в предградие на руската столица. Има ранени, съобщават руските агенции.Групата „Пикник“ нямаше време да се представи – музикантите бяха в съблекалнята, когато започна стрелбата. Според журналисти музикантите не са пострадали.

Появиха се данни за взрив и задимяване в комплекса. Избухнал е пожар. Пламъците са обхвалани целия покрив на сградата има опасност за обвал.

✹ Неофициални данни за жертви: 40 души са загинали, 100 са ранени, пише Baza.

✹ Около 100 души могат да останат в сградата на Крокус, Някои можеха да се скрият на приземния етаж, други на четвъртия. Хората отгоре са отсечени от огън. Една трета от сградата е в пламъци, съобщава.

✹ Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов отиде на мястото на терористичната атака

✹ Повече от 30 регионални и 20 московски екипа за спешна медицинска помощ бяха изпратени на мястото на концерта, съобщава ТАСС с позоваване на Министерството на здравеопазването на Московска област.

✹ Според Mash някои хора са били евакуирани директно от покрива на горящата сграда. Телеграм каналът пише още, че стрелбата е започнала едновременно както в залата, така и във фоайето. Нападателите подпалили столовете в залата, откъдето огънят обхванал почти цялата сграда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук