Техеран: Хеликоптерът, превозващ иранския президент, е напълно изгорял, всички пътници са загинали

0

Хеликоптерът, превозвал държавният глава на Иран Ебрахим Раиси и делегация на Техеран, е изгорял напълно при катастрофата в североизточната част на страната, разкри пожелал анонимност източник на Reuters от близкоизточната страна.

Държавната телевизия твърди, че от хеликоптера на президента Ибрахим Раиси „няма признаци на живот“.

Това са установили пристигнали на място спасителни екипи. По-рано участващ в издирвателната операция турски дрон успя да засече точното място на трагичния инцидент.

„Хеликоптерът на президента Раиси е напълно изгорял при катастрофата… за съжаление се предполага, че всички пътници са загинали“, заяви официалният представител на Техеран.

Иранските държавни медии съобщават, че хеликоптерът на президента Раиси се е разбил в планински връх.

Разпространените кадри показват мястото на катастрофата със самолета сред дърветата близо до върха на планината.

По-рано бе съобщено, че турски БпЛА е локализирал мястото на катастрофата. Според иранската агенция IRNA издирвателно-спасителните операции са продължили през цялата нощ, въпреки студа и дъжда. Иранската армия се е включила в издирването.

Вероятно всички пътници на борда са загинали, подчертава Reuters.

„Виждаме останките и ситуацията не изглежда добра. От откриването на мястото на катастрофата не са открити никакви признаци на живот сред пътниците на хеликоптера“, подчерта на свой ред ръководителят на иранския клон на „Червения полумесец“ Пирхосейн Коливанд пред държавната телевизия.

По-рано кореспондент на агенцията Mehr докладва, че „президентът на Иран и неговият антураж загинаха при инцидент с хеликоптер... Ебрахим Раиси, президентът на страната ни, загина при катастрофа с хеликоптер в планински район в Северозападен Иран, външният министър Хосеин Амир Абдолахян също е сред жертвите“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук