Тони Блеър призовава за „план за контрол на имиграцията“

0

Бившият британски премиер от Лейбъристката партия Тони Блеър посъветва новия лейбъристки премиер Киър Стармър да подготви „план за контрол на имиграцията“ – една от основните тревоги на британците, която допринесе за възхода на партията „Реформирай Обединеното кралство“ на парламентарните избори, отбелязва Франс прес.

В статия, публикувана във в. „Сънди таймс“, Блеър дава „съвети“ на Стармър и прави паралели със ситуацията във Франция и Италия. Експремиерът, който не привличаше внимание по време на предизборната кампания не се изтъкваше, предупреждава, че антиимигрантската и антисистемна партия „Реформирай Обединеното кралство“, „представлява предизвикателство и за лейбъристите“, въпреки че тя отнема гласове предимно от консерваторите.

Лейбъирстката партия спечели съкрушителна победа на парламентарните избори в четвъртък, но „Реформирай Обединеното кралство“ спечели над 14% от гласоподавателите, влизайки в парламента с петима депутати, включително и с лидера си, твърдо десния лидер Найджъл Фараж.

Културните въпроси са в основата на подадените за партията гласове „колкото и икономическите, ако не и повече“, смята Тони Блеър. По този въпрос „британската политика има много общо с европейската“, където традиционните политически партии „са подложени на дестабилизация“, каза той, като даде за пример Франция и Италия. Точно за това според него страната „се нуждае от план за контрол на имиграцията“, както и от „твърд нов подход“ към сигурността и правосъдието.

Освен това Лондон „трябва да избягва всякаква слабост по отношение на „уоук идеологията“, имайки предвид политиците и активистите, които съзират във всичко расова дискриминация, сексисъм или други социални неправди.

Блеър, който сега оглавява влиятелен мозъчен тръст, също така възхвалява изкуствения интелект в статията си, който според него е идеален инструмент за борба с незаконната имиграция. Той също така призовава за въвеждането на цифрова карта за самоличност за британците, за „да знаем точно кой има право да бъде тук“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук