Тръмп обеща да отмени ограничения за носене на оръжие

0

Бившият американски президент Доналд Тръмп се зарече да премахне ограничения, свързани с носенето на огнестрелни оръжия, въведени от настоящия държавен глава Джо Байдън. Това стана по време на едночасова реч на Тръмп пред Националната оръжейна асоциация, след като републиканецът прие изборната подкрепа на това влиятелно лоби.

Националната оръжейна асоциация подкрепяше Тръмп и по време на президентската надпревара през 2016 г. и 2020 година. Този път Тръмп използва речта си, за да насърчи многобройните членове да гласуват. 

„Притежателите на оръжие не гласували, ми казаха преди няколко седмици. И защо? Ако гласувате, можем да постигнем невиждани успехи. Знам, че сте непокорни, но този път нека бъдем непокорни и едновременно с това да гласуваме!“.

Тръмп отново се противопостави на ограничения, свързани с притежанието на огнестрелно оръжие. Ройтерс отбелязва, че републиканците често се позовават на поправка от американската конституция, която дава право на притежание и носене на оръжие, независимо от честите смъртни случаи с масови стрелби, които дават основания на демократите да призоват за повече контрол.

Организацията благодари републиканеца, че по време на мандата си е предприел поредица от стъпки, искани от оръжейното лоби, като например да определи магазините за огнестрелни оръжия като важен бизнес, който може да остане отворен по време на пандемията от Covid-19.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук