Тръмп: Президентските избори ще бъдат повратна точка в американската история

0
сн. АП

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидат на републиканците за американските избори през ноември, представи предстоящия вот като повратна точка в историята на страната, и заяви, че ще настъпи „касапница“ за икономиката на Съединените щати, ако не бъде предпочетен пред сегашния държавен глава демократ Джо Байдън, предаде Франс прес.

„5 ноември ще бъде най-важната дата в историята на нашата страна“, заяви Тръмп по време на среща на Републиканската партия във Вандалия, щата Охайо. Това стана четири дни след като Тръмп получи номинацията на републиканците, така както Байдън получи тази на демократите.

Описвайки победата си на първичните избори на републиканците като „най-бързата досега“, Тръмп отбеляза, че това удължава и чакането от повече от седем месеца преди реванша през ноември.

Цяла вечност е, когато начело на държавата има некомпетентни хора, които я водят към крах“, каза Тръмп.

„Ако не бъда избран, това ще бъде касапница за страната“, каза кандидатът на американските републиканци, имайки предвид влошаване на икономическата ситуация в САЩ. Той изрази съжаление за заплахите над американската автомобилна индустрия, която според него ще бъде „последна грижа“ за Байдън, ако бъде преизбран.

Реваншът след резултата на изборите през 2020 г. изглежда не буди ентусиазъм, особено поради напредналата възраст на двамата кандидати: 81-годишният Джо Байдън и 77-годишният Доналд Тръмп. Но двубоят обещава да бъде особено язвителен, изпъстрен от атаки срещу физическата им форма и когнитивните им способности, отбелязва АФП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук