Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Американска Самоа

0
сн. БГНЕС

Доналд Тръмп продължава да върви уверено към спечелването на номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември. Той спечели първичните избори на партията в Американска Самоа, които бяха произведени под формата на партийни събрания, съобщи телевизия Ей Би Си.

Тръмп, който вероятно ще се изправи на 5 ноември срещу президента демократ Джо Байдън в повторение на дуела им отпреди четири години, е получил подкрепата на 100 процента от участниците в срещите. Така той си осигури поддръжката на всички девет делегати от Американска Самоа на националния конгрес на Републиканската партия през юли, на който официално ще бъде определен кандидатът на тази формация на президентските избори.

Иначе тази малка отвъдморска територия на САЩ в южната част от Тихия океан, разположена на площ от 199 квадратни километра и с население от 45 хиляди души, не гласува на самите президентски избори.

Любопитното е, че президентът Джо Байдън бе победен от напълно неизвестен бизнесмен – Джейсън Палмър, на първичните избори на демократите в Американска Самоа, които бяха произведени по време на т. нар. Супервторник, 5 март, под формата на партийни събрания. Не се очаква обаче това да спре Байдън по пътя му към спечелването на номинацията на партията за президентските избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук