Търговска Лига се отказва от създаване на педиатрично отделение и сменя името на болница „Мама и аз“

0

Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница“.

Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл.

Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията.

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и, че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция.

Търговска Лига АД

Вчерашното решение на служебния кабинет на Димитър Главчев да одобри създаването на частна Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София предизвика остри реакции сред политическите партии и обществото. Димитър Главчев бе многократно призован да отмени решението на кабинета. 

В късния следобед днес служебният премиер разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, се казва в позицията. 

„Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста“, пише още в позицията на  Министерския съвет. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук