Удари с дрон в Харков, поразен е бил и небостъргач в Москва

0

Небостъргач в руската столица Москва отново е бил ударен от дрон, обяви кметът на града Сергей Собянин. По-рано за атака с дронове съобщиха и властите в украинския град Харков. САЩ заявиха, че техни представители ще участват в миротворческа среща на върха за Украйна в Саудитска Арабия.

Няколко дрона са били свалени през нощта от противовъздушните системи в района на Москва. По думите на кмета на руската столица Сергей Собянин един от тях се е врязал във високата бизнес сграда в деловата зона „Москва сити“, която беше атакувана в неделя. Повредена е фасадата на сградата на 21-ия етаж. Няма пострадали хора.

Властите на украинския град Харков съобщиха, че срещу града е извършена атака с дронове. По предварителни данни, в резултат на нападението е пострадал един човек, заяви началникът на полицията на Харковска област Володимир Тимошко. Регистрирани са най-малко два удара с дронове в Харков – единият от безпилотните летателни апарати се е врязал в сградата на професионално-техническо училище, а другият – в центъра на града. Тимошко подчерта, че местата, ударени от дронове, не са военни обекти и там не е имало струпване на украински военнослужещи.

Официални представители на американското правителство ще се включат в среща на върха в Саудитска Арабия, посветена на постигането на мир в Украйна. Това обяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър. Не се съобщават повече подробности. В събота „Уолстрийт джърнъл“ съобщи, че Саудитска Арабия ще покани на разговорите западни държави, Украйна и някои водещи развиващи се страни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук